LOHMAN BROWN TAVUK CİNSİ, LOHMAN BROWN TAVUK ÖZELLİKLERİ
LOHMAN BROWN Yarka tüm dünyada kullanılan en verimli ticari kahverenkli yumurta tavuğudur. Ortalama 18/19 haftalıkken yumurtaya girerler. Kılavuz yumurtaları çoğunlukla çift sarılı hatta bazen üç sarılı çıkmaktadır. Çift sarılı bu yumurtalar ebat olarak küçük olmasına rağmen ilk yumurtalar ve çift sarılı olmaları yönğnden oldukça değerlidir. En çok yumurtlayan tavuk cinsi olarak da ün yapmıştır. Salma tavukçuluk ve organik yumurta üretiminde yılda ortalama 280/320 arası yumurta verimleri vardır. Yem tüketimleri ise günlük 100/110 gr dır. Yumurta kabuk rengi kahverengi tonlarıdır. 150'nci günde ortalama yumurta verimi % 50 dir. Yetişkin canlı ağırlık 2000 gr.mın üstüne kadar çıkabilir. Salma tavukçuluk ve organik yumurta üretiminde LOHMAN BROWN Yarka tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de birinci sırada tercih edilen bir ırktır. Lohman Brown Tavuk salma tavukçuluk ve organik yumurta üretiminde uysal olması, yumurtaya giriş süresinin kısa olması, yumurta veriminin yüksek olması, az yem tüketmesi gibi özelikleri sayesinde her zaman en çok talep gören ırk olmuştur. Lohman Brown Yarka endüstriyel bir ırk olduğundan ötürü kümesinize girdiği ilk gününden itibaren doğru şartlarda yetiştirilmesi ve bakılması çok önemlidir. (Bakımı için lütfen bu Yazımızı Okuyunuz) Lohman Brown Yarka genel olarak "gurk olma" özelliği olan bir ırk değildir ama çok nadiren de olsa organik yumurta üretiminde "gurk olduğu" da görülmektedir. Salma tavukçuluk için birinci sırada talep gören ve tercih edilen Lohman Brown yarkaları salma tavukçuluk için en ideal ırklardan birisi olmakla birlikte, yumurtlama dönemi sona erdikten sonra "Köy Tavuğu" statüsünde etinden de faydalanabilirsiniz.
LOHMAN BROWN yumurtası Köy yumurtası diye bilinen renge ve görünüme sahiptir. Lohman Brown, alman ırklı bir tavuktur, çok eski bir tarihe dayanan bu ırk günümüze kadar ticari yumurta tavuğu olarak bilinmektedir. Ülkemizde görülen tüm iklim koşullarına uyum sağlayabilen Lohman Brown tavuklar, salma tavuğu olarak 2 yıl yüksek oranda verim vermektedir. Lohman Brown tavuklar 16-18 haftası arası ilk kılavuz diye adlandırdığımız yumurtasını bırakır ve 15 gün içinde ise periyodik bir artış gözlemlenerek ideal boyutuna ulaşır. Salma tavukçulukta, tavukların rahat bir şekilde yayılım yapması ve beslenmesi bu sektöre ilgiyi arttırmıştır. Bu sebeple salma tavukçuların favorilerinden birisi olan Lohman Brown türü çok fazla tercih edilmektedir. Salma tavukçulukta üretilen yumurta doğal yollardan üretildiği için yumurtası normal kümes tavuğunun yumurtasına göre fiyatı biraz daha pahalıdır ve kar oranı da yüksektir. Günümüzde yapılan kafes tavukçuluğu yaygın olmakla birlikte Avrupa Birliği yasalarına göre, bu sistemin kalkacağı ve doğal-salma-gezen tavuk yumurtalarının yakın gelecekte çok daha fazla oranda satışa çıkacağı bilinmektedir. Bu yüzden salma tavukçuluktaki artışın nedeni; doğal, sağlıklı ve lezzetli yumurtaya tüketici talebinin artması, yumurtanın kar oranının cazipliği ve üreticilerin doğa ile iç içe vakit geçirerek bu yetiştiriciliği yapmasındandır.
LOHMAN BROWN tavuklarımızın gaga uçları çok hafif kesiktir, fakat bu yem yemesine ve doğada yayılım yaparak beslenmesine asla engel olmaz. Bu kesim yapılmazsa ileride bu yarkaların Kanibalizm denen hastalığa yakalanma ihtimalleri vardır. Yarkalarda bu kesim onun için yapılır ve bu bir gerekliliktir. LOHMAN BROWN Yarka salma tavukçuluk ve organik yumurta üretimi yapmak isteyen müşterilerimiz için en ideal tavuklardan biridir.
Lohman Brown Yarka'dan enaz 200 adet "Sipariş" verdiğinizde sevkiyatını yapabilmekteyiz. Lohman Brown Yarka'larınızı 13-14 Haftalık Kılavuza 4-5 hafta kala iken, tüm aşıları sitemizde anlattığımız "Aşı Takvimi"ne bağlı kalınarak Veterinerlerimizin kontrolünde zamanında yapılmış olarak kendi sevkiyat araçlarımızla nakliye bedeli almadan kapınıza kadar teslim ediyoruz. Nakit ya da Kredi Kartıyla (banka komisyonunu ödeyerek) ödeme yapabilirsiniz.
Stoğumuzda olup olmadığını öğrenmek ve LOHMAN BROWN Tavuk Fiyatları için tıklayınız.
LOHMAN BROWN Yarka Siparişi vermek için tıklayınız.