LOHMANN SANDY TAVUK CİNSİ, LOHMANN SANDY TAVUK ÖZELLİKLERİ 

Lohmann Sandy Yarka yeni bir ırk olmasına rağmen kısa zamanda üreticilerin gözdesi haline gelmiştir. Bunun nedenleri arasında erken dönemde yumurtaya başlaması, yumurtlama döneminde performans yüksekliği, yaşama bağlılık oranının %90'nın üzerinde olması, yıllık yumurta sayısının yüksek olması, yumuşak huylu olması, krem renkli yumurtluyor olması gibi özelliklerini sayabiliriz. Ortalama 17/18 haftalıkken yumurtaya giren Lohmann Sandy Yarkalar salma tavukçuluk üretiminde 18/20. hafta gibi yumurtaya girerler. Kılavuz yumurtaları çoğunlukla çift sarılı hatta bazen üç sarılı çıkmaktadır. Çift sarılı bu yumurtalar ebat olarak küçük olmasına rağmen ilk yumurtalar ve çift sarılı olmaları yönünden oldukça değerlidir. Salma tavukçulukta yılda ortalama 280/330 arası yumurta verimleri vardır. Yem tüketimleri ise 22 derece sıcaklığı olan bir kümeste günlük 110 gr kadardır. Yumurta kabuk rengi krem-bej tonlarıdır. 140-150'nci günde ortalama yumurta verimi % 50 dir. Yetişkin canlı ağırlık 20.Haftada 1400/1500 gr dır. Salma tavukçuluk yapılan yumurta üretiminde Lohmann Sandy Yarka ülkemizde de ilk sıralarda tercih edilmeye başlanmış bir ırktır. Lohmann Sandy Tavuk salma tavukçuluk yumurta üretiminde uysal olması, yumurtaya giriş süresinin kısa olması, yumurta veriminin yüksek olması, az yem tüketmesi gibi özelikleri sayesinde çok talep gören ırk olmuştur. Lohmann Sandy Yarka endüstriyel bir ırk olduğundan kümesinize girdiği ilk gününden itibaren doğru şartlarda yetiştirilmesi ve bakılması çok önemlidir.  (Bakımı için lütfen bu Yazımızı Okuyunuz) 

Lohmann Sandy yumurtası Köy yumurtası diye bilinen renge ve görünüme sahiptir. Lohmann Sandy, ülkemizde görülen tüm iklim koşullarına uyum sağlayabilmektedir. Lohmann Sandy tavuklar, salma tavuğu olarak 2 yıl yüksek oranda verim vermektedir. Lohmann Sandy tavuklar 18-20 haftası arası ilk kılavuz diye adlandırdığımız yumurtasını bırakır ve 15 gün içinde ise periyodik bir artış gözlemlenerek ideal boyutuna ulaşır.  Salma tavukçulukta, tavukların rahat bir şekilde yayılım yapması ve beslenmesi bu sektöre ilgiyi arttırmıştır. Bu sebeple salma tavukçuların favorilerinden birisi olan Lohmann Sandy türü çok fazla tercih edilmeye başlanmıştır. Salma tavukçulukta üretilen yumurta doğal yollardan üretildiği için yumurtası normal kümes tavuğunun yumurtasına göre fiyatı biraz daha pahalıdır ve kar oranı da yüksektir. Günümüzde yapılan kafes tavukçuluğu yaygın olmakla birlikte Avrupa Birliği yasalarına göre, bu sistemin kalkacağı ve doğal-salma-gezen tavuk yumurtalarının yakın gelecekte çok daha fazla oranda satışa çıkacağı bilinmektedir. Bu yüzden salma tavukçuluktaki artışın nedeni; doğal, sağlıklı ve lezzetli yumurtaya tüketici talebinin artması, yumurtanın kar oranının cazipliği ve üreticilerin doğa ile iç içe vakit geçirerek bu yetiştiriciliği yapmasındandır.

Lohmann Sandy tavuklarımızın gaga uçları çok hafif kesiktir, fakat bu yem yemesine ve doğada yayılım yaparak beslenmesine asla engel olmaz. Bu kesim yapılmazsa ileride bu yarkaların Kanibalizm denen rahatsızlığa yakalanma ihtimalleri vardır. Yarkalarda bu gaga kesimi onun için yapılır ve bu bir gerekliliktir. Lohmann Sandy Yarka salma tavukçuluk yöntemiyle yumurta üretimi yapmak isteyen müşterilerimiz için en ideal tavuklardan biridir. 13-14 haftalık iken sevkettiğimiz Lohmann Sandy Yarka gittiği yerde alışma dönemini tamamladıktan sonra 4-6 hafta arasında Yumurtaya başlarlar. Bunun  gecikmesini istemiyorsanız bizim tavsiyelerimize uyulması kendi yararınıza olacaktır.

Stoğumuzda olup olmadığını öğrenmek ve LOHMANN SANDY YARKA fiyatlarını öğrenmek için lütfen tıklayınız.

Sipariş Vermek İçin TIKLAYINIZ